1248945470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään juhlistan nimipäivää ja ajattelinpa huvikseen tehä tämmösen kakun kun kaapeista löyty vähä kaikkee tähän käypästä =)

 

Pohjan tein Marie kekseistä ja margariinista. En ole koskaan aikasemmin tehny tuommosta keksipohjaa (ja jostain syystä en ruvennu netistäkään ohjeita ehtimään) joten mulla ei ollu hajuakaan miten se kuuluu tehä. No murskasin sitten vaan 200g paketin niitä keksejä ja jätin muutamia vähä isompia "sattumia" sekaan ja sulatin margariinia jonkun verran sekaan ja painelin ne irtopohjavuoan pohjalle.

Noooh, pohjasta tuli aikalailla liian paksu ja paljonkin vähempi margariini ois riittäny!

Sittenpäs alkoi kerrosten teko.

Ensin vatkasin purkin Flora Vanillaa ja laitoin sekaan purkin Ehrmann maitorahkaan. Jaoin rahkaseoksen kahteen astiaan.
Toisen sekaan laitoin mummon tekemätä vattuhilloa, jossa itsessään oli jo sokeria, eli tuohon seokseen sitä ei tarvinnut muuten lisätä.
Liivatteen (2 liivatelehteä + ½ dl nestettä) sekotin sekaan ja kaadoin pohjan päälle ja annoin tunnin verran hyytyä kaapissa.

Toista kerrosta varten vatkasin purkin Flora Vispiä ja sekaan laitoin Rainbown mansikkarahkaa (tämä oli ihan uus tuttavuus, sitä voi syyä vaikka siltään, hyvää on!) ja ihan vähä laitoin vanilijasokeria. Sit taas liivatteet ja hyytymään.

Vikaan kerrokseen käytin toisen puolen siitä maitorahka-vanilla jutusta ja sekaan vielä mummon tekemättä mansikkasosetta. Sose oli aika kirpsakan makusta niin ruuttasin sekaan n.ruokalusikallisen Ekströmin mansikkahilloo. Tähän kans liivatteet ja hyydytin.
Ens alkuun näytti siltä että tuohon kerrokseen tuli liian vähä liivatetta ja se ei ruppee hyytymään, mut kyllä kun aikasa ootti niin se hyyty hyvin.

Päälle nakkasin ihan itse poimimiani mustikoita ja hyytelösokerista tein kiilteen. Tosta kakkoskerroksesta jäi sitä kermavaahtoo yli (en siis käyttänyt koko purkillista siihen) niin ruuttailin siihen päälle tommosia onnettomia räpellyksiä. Sit mun oli tarkotus tohon "sydämen" keskelle ripotella tota "raastettua" suklaata, mut sitä sitten vahingossa lörpsähti muuallekin ihan reilusti niin oli sitten pakko ripotella sitä koko kakun päälle ja siitähän sitä vasta ruma tulikin PäättämätönKieli ulkona

Yön yli annoin vielä jääkaapissa olla. Tässä vielä leikkauskuva, siitä näkyy nuo kerrokset vähä paremmin.

1248945488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toi koristelu ei todellakaan siis ole mun juttu, pitäs vaan harjotella =)

 

Mutta hyvää nimipäivää kaikki Astat!

By the way: alkaen vuodesta 1899, Asta nimen on saanut 5983 ihmistä, joista kaksi on miehiä. Tänä vuonna Asta nimen on saanut 10 tyttöä.